image
Sursa foto: jurnal.md

Șefa CA: Presa din Găgăuzia, în derapaj; Am dat amenzi de jumătate de mil. de lei pentru retransmiterea posturilor interzise

Situația presei din Găgăuzia s-a agravat mai ales după alegerile pentru funcția de bașcan, afirmă președinta Consiliului Audioviziualului, Liliana Vițu.

„Presa de acolo e în declin și în derapaj. Noi ne facem treaba. Am dat sancțiuni, am făcut controale, am arătat că acolo este activitatea fără autorizare, fără licență. Am dat amenzi de jumătate de milion de lei pentru faptul că se transmit posturi interzise. Am epuizat tot ce se putea de făcut pe Cod. Am mers de două ori. Acum mingea e pe terenul unor altor instituții”, a declarat Liliana Vițu la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Președinta CA a adăugat că există semnale că postul public regional „Gagauziya Radio Televizionu” nu mai este supus unui control conform legii.

„Nu pot să dau mai multe detalii, pentru că acum desfășurăm un control. Lucrurile sunt alarmante: presiunile la care sunt supuși jurnaliștii care merg acolo, li se referă accesul la informații, sunt alungați de la evenimente, linșajul mediatic la care se dedau autoritățile locale de acolo în raport cu jurnaliști precum Mihail Sirkeli. Deci lucrurile de acolo devin mai grave decât ce a fost până la alegerile bașcanului”, a mai spus Liliana Vițu

Noutăţile partenerilor

comentarii: