image
Sursa foto: jurnal.md

ANSA va organiza noi controale pentru combaterea comerțului tenebru cu animale

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a demarat o serie de acțiuni pentru combaterea activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare a animalelor. ANSA informează că va efectua controale la mai mulți colectori de animale, urmând a fi verificate originea animalelor, precum și respectarea cadrului normativ privind sănătatea, bunăstarea și înregistrarea acestora.

Potrivit instituției, controalele au drept scop combaterea activităților clandestine de procurare, transportare și comercializare tenebră a animalelor.

Vor fi vizate persoane fizice, transportatori de animale, ferme și abatoare de animale, colectori de animale și locații de comercializare a peștelui viu.

Instituția precizează că transportarea ilicită a animalelor induc riscul izbucnirii focarelor de boli cum ar fi: pesta porcină africană, gripa aviară, rabia, dar și plasarea pe piață a cărnii, siguranța cărei este îndoielnică.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă cumpărătorii să evitați procurarea animalelor neidentificate, în lipsa certificatelor sanitar - veterinare sau a produselor de origine animală din spații neautorizate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: