image
Sursa foto: facebook.com/rosian.vasiloi

Rosian Vasiloi și-a dat DEMISIA din funcția de șef al Poliției de Frontieră: „Au fost mai multe presiuni”

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia. Într-un mesaj, acesta spune că au existat presiuni asupra sa și că la baza deciziei sale se află și mai multe remanieri inclusiv la Poliția de Frontieră. Totuși Vasiloi spune că „rămâne parte din echipă”.

„Recunosc că a fost o decizie deloc ușoară, n-am să mă justific, doar am să menționez că în toată activitatea mea de peste ani și în pe perioada mandatului de conducător al acestei instituții importante pentru societate, m-am condus de câteva reguli bazate pe corectitudine și onestitate, responsabilitate și punctualitate, optimism și multă încredere, însă în viață mai am anumite „linii roșii” peste care nu-mi pot permite să trec. Aici am să fiu deschis, decizia de a-mi da demisia a fost după mai multe presiuni, dar în special după ce am aflat că se încep numiri în anumite funcții, fără a fi cel puțin informat conducătorul instituției. Am vorbit sincer despre asta cu dl. ministru, am specificat ferm că nu puteam să accept acest lucru”, afirmă Rosian Vasiloi.

După demisia sa, șeful Poliției de Frontieră spune că i-a recomandat ministrului de Interne ca în locul său să fie numit un om integru, profesionist și un om al sistemului, „să nu admită numirea unei persoane din afară”.

Totodată, Rosian Vasiloi spune că „va rămâne parte a echipei”. „La moment voi lua o scurtă vacanță, voi acorda mai mult timp familiei care în toată perioada aceasta mi-a simțit lipsa, după care voi informa opinia publică despre deciziile mele. Nu plec din țară, rămân aici, unde sunt foarte multe lucruri de făcut și vă asigur că le vom face”, se mai spune în mesaj.

Rosian Vasiloi a avut un mesaj pentru colegii săi. „Vă recomand, NU vă implicați în scheme care deja se încearcă de a fi reanimate, pentru a nu admite celor din extern să-și continue cu succes „afacerile bine regizate”, fiți integri, vorbiți când sunteți impuși, nu vă fie frică, cu multă încredere și cu voce auzită, NU ADMITEȚI REVENIREA ÎN SISTEM A „OAMENILOR NEGRI”. Eu voi fi alături și vă voi susține ori de câte ori va fi nevoie”, a spus Vasiloi.

„Mai am un mesaj pentru domnul ministru Pavel Voicu, oamenii dedicați care își fac meseria calitativ să fie lăsați în pace să-și facă lucru, iar din asta veți avea numai de câștigat”, a mai adăugat Rosian Vasiloi.

Vedeți aici mesajul întreg:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: