image
Sursa foto: Profimedia

”Sărutul interzis” s-a lăsat cu demiteri! Procuratura cere ani de închisoare

Jennifer Hermoso (33 de ani) a depus plângere împotriva lui Luis Rubiales (46 de ani), după ce acesta a sărutat-o pe gură fără voia ei, în urma triumfului de la Cupa Mondială 2023.

S-au constatat indicii care demonstrează că Rubiales a încercat s-o convingă pe Hermoso să înregistreze un clip în care să spună că gestul a fost făcut cu acordul ei. Prin urmare, magistratul a dat "undă verde" ca procesul să înceapă. Numai că Luis Rubiales nu este singurul acuzat vizat de acest caz.

În dimineața zilei de 21 martie, Unitatea Operativă Centrală (UCO) a Gărzii Civile spaniole a percheziționat sediul Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF). Ancheta în desfășurare vizează presupuse nereguli contractuale în ultimii cinci ani.

La o săptămână distanță, Albert Luque și Ruben Rivera, directorul sportiv al naționale Spaniei și directorul departamentului de marketing, au fost demiși din funcțiile lor. Decizia vine mână în mână cu cererea procurorului de un an și jumătate de închisoare pentru ambii, vizați de infracțiunea de constrângere în dosarul lui Luis Rubiales și sărutul cu Jennifer Hermoso.

Cei doi au fost înlăturați din orice activitate legată de echipa națională și federație. Atât Luque, cât și Ruben Rivera au venit în federație la solicitarea lui Luis Rubiales.

”Federația Regală Spaniolă de Fotbal (RFEF) a decis în această după-amiază să-i îndepărteze din atribuții pe directorii anchetați pentru constrângerea jucătoarei Jenni Hermoso, în urma informațiilor despre rechizitoriul acesteia de la Parchet în acest caz.

În acest sens, directorul de marketing, Ruben Rivera, și managerul sportiv al echipei naționale, Albert Luque, vor înceta să își mai exercite atribuțiile până la lămurirea acestei chestiuni judiciare", notează Marca.

De asemenea, Procuratura cere doi ani şi jumătate de închisoare pentru Rubiales, după ce a sărutat-o pe Jenni Hermoso.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: