image
Sursa foto: Profimedia

4 miliarde de euro pentru MotoGP! Oferta proprietarului PSG a fost respinsă

Liberty Media, compania care deţine Formula 1, este pe punctul de a finaliza achiziţionarea societăţii spaniole Dorna Sport, proprietara MotoGP, pentru o sumă de peste patru miliarde de euro, a dezvăluit miercuri ziarul Financial Times.

Potrivit unor surse apropiate negocierilor, citate publicaţia britanică, Liberty Media, condusă de magnatul telecomunicaţiilor şi divertismentului Jon Malone, urmează să cumpere Dorna, după ce a fost respinsă o altă ofertă a grupului TKO, condus de Ari Emanuel, super-agentul starurilor de la Hollywood.

Qatar Sports Investments, proprietarul clubului francez de fotbal Paris Saint-Germain, îşi exprimase la rândul său interesul pentru Dorna şi purtase discuţii cu fondul britanic de investiţii Bridgepoint, proprietar al companiei care organizează Campionatul Mondial de motociclism sau campionatul de Superbike.

Cu toate acestea, Financial Times reaminteşte că pentru ca acordul să fie dus la bun sfârşit, ar trebui mai întâi să obţină aprobarea autorităţilor de reglementare, deoarece fondul de investiţii CVC a trebuit să scape de motociclism în 2006 pentru a putea cumpăra Formula 1, competiţie pe care a vândut-o apoi către Libery Media în 2017, precizează Agerpres.

Bridgepoint şi Fondul de pensii din Canada (CPPIB) sunt principalii acţionari ai Dorna, la care deţine de asemenea procente şi consilierul său delegat, Carmelo Ezpeleta.

Potrivit sursei citate, oferta Liberty Media ar evalua Dorna la peste 4 miliarde de euro, inclusiv datoria acesteia şi, deşi anunţul pare aproape, acesta ar putea fi amânat până săptămâna viitoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: