image
Sursa foto: 112.md

Omorul de la Costești: Au fost făcute publice apelurile la 112, șase la număr: „Așteptăm de mult timp, vă rog mai repede”

Reprezentanții Serviciului 112 au publicat înregistrările audio a apelurilor preluate în cazul lui Dumitru Jomir, tânărul din Costești, care a murit după ce a fost bătut cu bestialitate în noaptea de Revelion. În total, Serviciul Unic de Urgență a primit șase apeluri de la trei persoane în acest caz.

„ La data de 01.01.2020 în intervalul de timp 01:00-02-30 Serviciul 112 a recepționat în total șase apeluri de la trei persoane cu referință la acest caz.

Primul apel în care a fost comunicat despre cazul mediatizat a fost preluat la ora 01:44. În cadrul discuției cu Operatorul 112, apelantul solicită intervenția ambulanței și comunică Operatorului 112 precum că un băiat a căzut desinestător și și-a pierdut cunoștiința.

În cadrul apelului, apelantul nu comunică despre careva acte de violență. Operatorul 112 a procesat informația și a transmis fișa apelului de urgență la dispeceratul de Ambulanță Centru la ora 01:46.

Ulterior, operatorii 112 au recepționat încă 4 apeluri privind cazul sus-menționat. La ora 01:45 o altă persoană care a apelat a anunțat despre faptul ca doi tineri s-au bătut, iar unul dintre ei este in stare inconștientă. După preluarea tuturor datelor cazul a fost trimis la Ambulanță și Poliție.

La ora 01:53 o a treia persoană apelează Serviciul 112 comunică că „a vazut din casă că s-au bătut niște băieți, iar unul este inconștient”. Ultimul apel a fost efectuat la ora 02:18, unde apelantul anunță că a informația oferită inițial nu corespunde realității și solicită și intervenția Poliției.

La fel, în cadrul acestul apel, persoana care a apelat confirmă ca ambulanța a ajuns la fața locului”, a declarat pentru Jurnal.md Ana Carpovici, ofițerul de presă al Serviciului Unic de Urgență 112.

Vedeți mai jos înregistrările audio cu discuția telefonică dintre apelant și Operatorul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: