image
Sursa foto: gov.md

Dorin Recean, la Dubăsari: Integrarea în UE - investiție în bunăstarea cetățenilor noștri de pe ambele maluri ale Nistrului

Oportunitățile de dezvoltare a localităților după modelul european, reabilitarea infrastructurii și atragerea investițiilor pentru accelerarea procesului de modernizare a țării au fost subiectele discutate la întrevederea premierului Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale (APL) și ai serviciilor publice desconcentrate din raionul Dubăsari.

Premierul Dorin Recean s-a referit la referendumul din toamnă.

„Suntem toți uniți în jurul obiectivului de integrare europeană, indiferent de viziunea noastră politică. Suntem uniți pentru pace, bunăstare și condiții mai bune de trai pentru toți locuitorii, pe ambele maluri de Nistru”, a punctat Dorin Recean.

În discuția cu liderii locali, șeful Executivului a vorbit despre importanța conjugării eforturilor pentru realizarea proiectelor care construiesc Moldova europeană și oferă condiții mai bune de trai oamenilor din întreaga țară.

„Moldova europeană înseamnă servicii calitative, drumuri moderne, apă și canalizare accesibile. Este ceea ce Guvernul construiește împreună cu autoritățile locale, pentru confortul cetățenilor noștri”, a spus premierul Dorin Recean.

Potrivit premierului, un exemplu, în acest sens, este Programul Național „Satul European”, prin care sunt sprijinite un șir de inițiative de infrastructură, care reprezintă un exercițiu pentru aleșii locali în scrierea proiectelor. Datorită acestui program, dar și altor investiții, numărul proiectelor realizate de Executiv a depășit cifra de 910, iar Guvernul Construiește și în continuare drumuri, spitale și școli.

În cadrul ședinței, s-a discutat despre problemele de mediu, accesul la apă și canalizare, precum și despre dificultățile ce țin de transportul public. De asemenea, reprezentanții APL s-au referit la posibilitățile de dezvoltare a turismului, necesitatea deschiderii unor noi centre ale medicilor de familie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: