image
Sursa foto: privesc.eu

Platforma DA va vota un speaker propus de PSRM doar dacă fiecare deputat socialist va semna nominal un angajament public

Platforma DA va susține un candidat PSRM la funcția de președinte al Parlamentului, însă doar dacă acesta va fi un om fără probleme legate de corupție și de integritate. Totodată, fiecare deputat PSRM să semneze un angajament nominal că va vota la următoarea ședință a legislativului pachetul de legi antioligarhice.

Totodată, socialiștii trebuie să se angajeze că vor susține un Guvern condus de Maia Sandu, iar președintele Igor Dodon să-și ia angajamentul că va promulga setul de legi antioligarhice.

Declarațiile au fost făcute cu puțin timp în urmă de liderul Paltformei DA, Andrei Năstase, după ședința Consiliului Politic Național.

„Sunt decizii dificile, dar asumate până în detaliu. Lipsa unui Guvern funcțional crează condiții pentru intrarea RM în incapacitate de plată, din cauza deciziilor iresponsabile ale Guvernului”, a menționat Andrei Năstase.

În cazul în care socialiștii vor refuza să-și ia angajamentul că vor vota setul antioligarhic, iar Dodon să-l promulge, „va fi o nouă trădare față de cetățenii RM, față de cei care i-au votat. Și asta nu va fi prima dată”, a spus liderul Platformei DA.

Precizăm că decizia Platformei DA vine după ce, ieri seara, Partidul Acțiune și Solidaritate, cealaltă componentă a blocului ACUM, a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: