image
Sursa foto: AFP / GAIZKA IROZ

Vila din Franța a fostei soții a lui Vladimir Putin a fost confiscată

Autoritățile franceze au confiscat vila „Suzanne” (alias Rêverie) de lângă Biarritz, deținută de antreprenorul Arthur Ocheretny, soțul fostei soții a președintelui rus Vladimir Putin, Lyudmila, scrie The Moscow Times.

Vila are 450 m², un parc de 0,5 hectare, o piscină și un teren de golf. Aceasta este situată în Anglet, pe malul Golfului Biscaya. Valoarea sa este de aproximativ 5,4 milioane de euro. După ce Rusia a invadat Ucraina, proprietatea a fost abandonată.

Potrivit sursei citate, vila a fost sechestrată pe 6 decembrie 2023. Acest lucru s-a întâmplat după o plângere a Transparency International, o organizație non-guvernamentală anticorupție, care a cerut să fie verificată proveniența fondurilor pentru achiziționarea acesteia. Ancheta a fost efectuată de Parchetul pentru combaterea crimei organizate din Paris. Ofițerii departamentului au percheziționat conacul.

Pentru prima dată despre vila din Franța înregistrată pe numele noului soț al Lyudmilei Putina a vorbit Centrul de Cercetare a Crimei Organizate și a Corupției (OCCRP), care a aflat că achiziția a avut loc după divorțul acesteia de președintele rus din 2013. Mai târziu, Current Time a scris cum Lyudmila, care și-a schimbat numele de familie în Ocheretnaya, a venit personal să privească casa cu fiica ei cea mică, Katerina, înconjurată de mai mulți paznici. Lângă Vila „Suzanna” se află Vila „Altamira”, înregistrată pe numele fostului soț al Katerinei Tikhonova, Kirill Shamalov.

În 2022, echipa lui Alexei Navalnâi a lansat o anchetă asupra vieții și imobilelor de lux ale fostei soții a lui Putin. Potrivit anchetei, Lyudmila și noul ei soț, Arthur Ocheretny, primeau milioane de ruble de la Primăria Moscovei, Gazprombank și alte companii și dețineau, de asemenea, apartamente și vile în Franța, Elveția și Spania.

În timpul războiului, fosta soție a lui Putin ar fi câștigat un miliard de ruble datorită organizației de microfinanțare CarMoney: afacerea a avut succes pe fundalul deteriorării situației economice din țară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: