image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Roberta Metsola: Guvernul de la Chișinău va avea sprijinul necesar și după alegerile europene din iunie 2024

Cea mai bună decizie a actualului Parlament European a fost în privința Republicii Moldova, care a obținut statutul de țară candidat pentru aderarea în spațiul comunitar. Despre acest lucru a vorbit președintele legislativului european, Roberta Metsola, într-un interviu acordat trimisului special al Jurnal TV la Bruxelles, Iulia Sarivan. Guvernul de la Chișinău va avea tot sprijinul necesar și după alegerile europene din iunie curent, a subliniat Roberta Metsola.

Doamna Metsola, cum ar putea viitoarele alegeri europene să influențeze aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?

„Eu cred că una dintre cele mai bune decizii pe care noi am implementat-o în acest mandat a fost, în primul rând, să declarăm că Republica Moldova ar trebui să devină o țară candidat pentru UE. Eu doar pot să spun că asta a fost confirmat cu impresiile mele despre Republica Moldova, când am fost în vizită și ne-am adresat adunării proeuropene. A fost clar că oamenii vor să se alăture Uniunii Europene. Au spus ca UE este casa lor”, a declarat Roberta Metsola.

Parlamentul European este deschis pentru toți cei care au nevoie de ajutor, a menționat Roberta Metsola.

„Asta a fost confirmat: putem parcurge următoarele etape: începerea negocierilor și îndeplinirea acordului de cooperare, pas cu pas. Așteptam cu nerăbdare să continuăm să lucrăm alături de Republica Moldova, cu acest parlament, cu această conducere, cărora le mulțumesc mult pentru stabilirea unui curs de reforme. Succes”, a spus președintele Parlamentului European.

Alegerile europene 2024 vor avea loc în perioada 6-9 iunie. „Rezultatele acestor alegeri vor fi în favoarea cetățenilor Uniunii Europene și în favoarea Republicii Moldova”, a declarat în cadrul unei emisiuni TV premierul Dorin Recean.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: