„Pe 31 mai, Andrei Năstase, preşedintele Platformei DA, va avea o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei pentru a discuta situaţia social-politică actuală din ţară. Mesajul liderului Platformei Demnitate şi Adevăr se va axa pe pericolul menţinerii Republicii Moldova în captivitatea mafiei de la guvernare, a unei grupări clientelare şi de familie, numită Partid Democrat, autoproclamat total impropriu „proeuropean” şi necesitatea stringentă de a elucida adevărul despre acest regim cleptocratic în faţa partenerilor de dezvoltare”, se arată într-un comunicat.

Precizăm că secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a fost primul demnitar de nivel înalt care în 2015 a declarat că Republica Moldova este un stat capturat.

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, vine astăzi la Chişinău, într-o vizită de două zile. În acest timp, oficialul european se va întâlni cu reprezentanţi ai guvernării, precum şi cu membri ai societăţii civile şi ai partidelor extraparlamentare.