Atacantul lui Real Madrid a primit trofeul chiar din mâinile preşedintelui UEFA, Alexander Ceferin, prezent la ceremonia care a avut loc la Pavilihao Carlos Lopes din capitala portugheză

Ronaldo a acumulat 65% din voturi în cadrul anchetei Federaţiei portugheze de fotbal, devansându-l pe portarul lui Sporting Lisabona, Rui Patricio (18%), şi pe mijlocaşul lui Manchester City, Bernardo Silva (17%).

"Vreau să le mulţumesc pentru acest premiu tuturor celor prezenţi aici. Este un premiu pe care îl împart cu colegii mei. 2017 a fost un an de excelent, de neuitat, atât la nivel colectiv, cât şi individual", a spus starul lusitan, care a reamintit calificarea Portugaliei la Cupa Mondială 2018 şi "anul istoric" pentru Real Madrid, cu care a cucerit cinci trofee.

În vârstă de 33 ani, Cristiano Ronaldo a cucerit pentru a doua oară consecutiv premiul "Quinas de Oro", rezervat fotbalistului lusitan al anului, după ce în anul 2015 a fost desemnat cel mai bun jucător portughez din istorie, de către Federaţia din ţara sa.

Titlul de cel mai bun antrenor portughez i-a revenit lui Leonardo Jardim, care a cucerit anul trecut titlul de campion al Franţei cu AS Monaco, în timp ce Jose Mourinho, tehnicianul lui Manchester United, a primit un premiu de excelenţă, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la câştigarea Cupei UEFA cu FC Porto.