Premierul Greciei, Alexis Tsipras, este pregătit să suspende campionatul de fotbal din cauza evenimentelor de duminică seară de pe ”Toumba”. Grecia fotbalistică trăieşte vremuri tulburi după un nou episod în care acţiunile de pe teren au uimit întreaga lume. Meciul PAOK - AEK, derby pentru primul loc în clasament, s-a încheiat înainte de fluierul final. Un gol al lui Fernando Varela din minutul 90 a fost mai întâi validat, apoi anulat de arbitrii întâlnirii, lucru care a declanşat haosul.

Protestele jucătorilor au existat, însă nu a fost întrecută limita. Totul până în clipa în care pe teren a intrat Ivan Savvidis, patronul lui PAOK, cel care a urlat la fotbalişti să iasă de pe teren. Şi nu oricum, ci însoţit de ”gorilele” din dotare, dar şi cu un revolver în tocul prins la cureaua pantalonilor. Vieirinha, unul dintre liderii vestiarului lui PAOK, a refuzat dorinţa patronului său, însă cei de la AEK Atena au plecat la vestiare după circa 20 de minute de uluială.

Totuşi, evenimentele importante s-au consumat la vestiare. Potrivit presei din Grecia, potrivit celor de la Gazzetta şi NovaSports, arbitrul întâlnirii a revenit la cabine asupra deciziei şi a consemnat faptul că meciul s-a terminat la scorul de 1-0 pentru PAOK! Mai mult, arbitrul a scris în raport că AEK Atena a refuzat să mai iasă să joace. Asta pentru că în jurul orei 23:00, adică la mai bine de o oră după ce meciul ar fi trebuit să se termine, arbitrul a decis reluarea jocului. Fotbaliştii lui PAOK au ieşit pe teren, alături de Răzvan Lucescu, şi au început mişcările de încălzire sub comanda preparatorului fizic. Cei de la AEK au refuzat şi au motivat serios decizia.

Potrivit surselor citate, oaspeţii au declarat că nu pot juca ”în teroare şi sub ameninţarea armei”, referire la comportamentul dezgustăror al patronului lui PAOK Salonic. Mai mult, se pare că cei de la AEK ar fi acceptat decizia validării golului, însă au refuzat vehement orice propunere de continuare a partidei din cauza felului în care a acţionat Savvidis.

Ziariştii greci consultaţi de ProSport au menţionat faptul că rezultatul final al jocului a fost consemnat 1-0 în favoarea lui PAOK Salonic, însă nu există nicio îndoială asupra faptului că totul va fi stabilit după o nouă judecată la comisiile fotbalului grec.

Surpriza a venit mult după miezul nopţii din partea lui Alexis Tipras, prim-ministrul Greciei. Potrivit presei de la Atena, acesta va lua decizia de a suspenda campionatul din Grecia după evenimentele de pe ”Toumba”, în special din cauza intervenţiei lui Savvidis. Site-ul care oferă informaţia este unul apropiat lui Olympiakos, iar ştirea nu a fost în niciun fel confirmată până în acest moment de oficiali ai Guvernului.

Dincolo de evenimentele condamnabile, rămâne în continuare un semn de întrebare asupra reuşitei lui Fernando Varela din ultimul minut regulamentar de joc. Presa din Grecia a cerut părerea mai multor arbitri pentru a lămuri faza care a născut scandalul, însă nu a fost obţinută o decizie unanimă. Jurnaliştii din Salonic au prezentat părerile a doi arbitri care spun că reuşita trebuie validată pentru că Mauricio, fotbalistul aflat în ofsaid, nu influenţează faza şi nu îl incomodează pe portarul lui AEK Atena. De partea cealaltă, ziarele din Atena prezintă mai multe declaraţii ale unor arbitri care explică argumentând cu norme ale FIFA care cer ca la astfel de faze golurile să fie anulate, indiferent dacă fotbalistul aflat în ofsaid influenţează limpede faza sau nu, în condiţiile în care acesta este pe direcţia mingii.