Gazdele au deschis scorul rapid, în minutul 6, prin Unai Bustinza, care a marcat la a doua încercare, în urma unui corner executat de pe partea stângă. Formaţia pregătită de Zinedine Zidane a întors, însă, scorul în favoarea sa până la pauză, după golurile înscrise de Lucas Vazquez şi Casemiro, ambele după faze colective. Scorul final a fost stabilit de Sergio Ramos, în minutul 90, care a transformat fără probleme o lovitură de la 11 metri obţinută de Mateo Kovacic.

Zinedine Zidane a menajat mai mulţi titulari, printre care Cristiano Ronaldo, Gareth Bale şi Keylor Navas, în timp ce Toni Kroos, Marcelo şi Luka Modric nu au putut să evolueze din cauza unor accidentări.

În urma acestei victorii, Real Madrid a acumulat 48 de puncte şi a urcat pe locul 3, la două puncte de Valencia, care se află acum pe 4, la şapte puncte în spatele rivalei Atletico Madrid, a doua clasată, şi la 14 puncte de liderul FC Barcelona. Leganes ocupă locul 13, cu 29 de puncte.

Real Madrid: Casilla - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kovacic (Ceballos 90+2') - L. Vazquez, Isco (Llorente 87'), Asensio - Benzema (Bale 76').

Leganes: Cuellar - Rico, Siovas (Mantovani 46'), Bustinza, Tito - Gabriel, Gumbau (R. Perez 46') - El Zhar, Eraso, Omar (Amrabat 72') - Beauvue. Antrenor: Asier Garitano.