Roger Federer, la un pas de a doborî un record deţinut de Darren Cahill

Roger Federer, la un pas de a doborî un record deţinut de Darren Cahill
Sursa: www.mediafax.ro Foto: afp 17.02.2018 08:40
Darren Cahill este pregătit să fie detronat. Deşi se află în vacanţă, nu alături de Simona Halep la Doha, australianul în vârstă de 52 de ani stă cu ochii pe tenis: Roger Federer este la o victorie distanţă de revenirea pe prima poziţie ATP.

Acest lucru ar corecta recordul pentru cel mai vârstnic număr 1 ATP din istorie - record deţinut începând cu 1 mai 2003 de Andre Agassi. În acel moment, americanul era antrenat de Darren Cahill, iar antrenorul australian reuşea o dublă unică în tenis - reuşise să îi ducă pe prima poziţie ATP pe cel mai tânăr şi cel mai în vârstă jucător.

”Bucurându-mă de ultima mea zi (cel mai probabil) ca antrenor al celui mai în vârstă nr.1 din circuitul ATP. Ah, Federer! Lacomă fiinţă! Ei bine ... a fost o călătorie fantastică şi o onoare, Andre Agassi. Nu există un tip mai potrivit pentru a-ţi depăşi recordul. Du-te şi fă-o, Rog! 14 luni de tenis uimitoare. O carieră uimitoare", a scris cu umorul caracteristic Darren Cahill, pe contul oficial de Twitter.

Roger Federer şi-a apărat la finalul lunii ianuarie titlul la Australian Open, devenind primul jucător din istorie care câştigă 20 de titluri de Mare Şlem în Era Open. Apoi, elveţianul a decis să revină mai devreme în circuit, la turneul ATP 500 de la Rotterdam, pentru a-şi depăşi eternul rival - Rafael Nadal - în clasamentul ATP şi a face rocada în tenisul mondial.

Federer trebuie să îl învingă vineri seară pe olandezul Robin Haase (42 ATP), pentru a reveni pe prima poziţie ATP începând de luni - după o pauză de cinci ani şi 106 zile. Elveţianul a câştigat fără emoţii precedentele două meciuri directe cu Haase. În primul tur de la Rotterdam, Federer l-a măcelărit pe belgianul Bemelmans (locul 116 ATP), în 47 de minute, apoi a înregistrat a 13-a victorie a carierei, din 13 partide, împotriva lui Philipp Kohlschreiber.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI