Bach a declarat pentru Reuters, luni, într-un interviu că va efectua această vizită la invitaţia conducătorilor din Coreea de Nord şi pentru a normaliza relaţiile dintre CIO şi cele două state vecine: Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Singura necunoscută a vizitei rămâne data, cele două părţi fiind purtând încă tratative pentru stabilirea unei perioade convenabile.

Jocurile din Coreea de Sud urmează să se termine pe 25 februarie."Toate părţile implicate au salutat această invitaţie în Coreea de Nord. Vorbim despre o întâlnire extrem de convenabilă pentru ambele părţi în speranţa că sportul poate crea un dialog. Vom vedea când se va întâmpla acest lucru", a mai spus Thomas Bach, conform Reuters.

Coreea de Nord a fost de acord să participe la Pyeongchang după ce oficialii din Sud şi cei ai Comitetului Internaţional Olimpic au încurajat statul comunist să participe ca un gest de pace.

Sportivii din ambele ţări, încă din punct de vedere tehnic în război, au mers împreună la ceremonia de deschidere şi vor concura cu o echipă unică de hochei pe gheaţă, pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice.

"Putem stabili simbolurile, putem arăta că merită să stăm laolaltă, să discutăm, să negociem şi apoi să ajungem la un rezultat bun", a mai spus Bach pentru Reuters.