"Am făcut mai multe propuneri, inclusiv înscrierea unei echipe feminine de hochei pe gheaţă unite şi o defilare comună pe stadionul olimpic", în cursul discuţiilor intercoreene desfăşurate marţi, a declarat viceministrul Sportului, Roh Tae-Kang, citat de agenţia Yonhap.

Tot vineri, Seulul a propus organizarea unei reuniuni de lucru cu reprezentanţii Coreei de Nord, săptămâna viitoare, pentru a se discuta detaliile participării Nordului la Olimpiada de luna viitoare.

Autorităţile sud-coreene au propus ca întrevederea să aibă loc luni, 15 ianuarie, în oraşul Panmunjon, aflat în apropierea frontierei comune dintre cele două ţări, a precizat Ministerul Unificării de la Seul.

Ministerul a notificat Phenianul că Seulul va trimite o delegaţie compusă din trei membri şi condusă de ministrul Unificării, Chun Hae-sung, conform Yonhap.

După discuţiile intercoreene la nivel înalt de marţi, Coreea de Nord a acceptat să trimită sportivi şi o delegaţie de rang înalt la Jocurile programate între 9 şi 25 februarie.