Tenis: US Open - Sloane Stephens şi Madison Keys s-au calificat în finală

Tenis: US Open - Sloane Stephens şi Madison Keys s-au calificat în finală
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 08.09.2017 12:02
Jucătoarele americane de tenis Sloane Stephens şi Madison Keys vor disputa prima lor finală de Mare Şlem, după ce au reuşit să câştige partidele din penultimul act al Openului Statelor Unite, programate joi la Flushing Meadows.

Sloane Stephens (24 ani), numărul 83 mondial, revenită în competiţie în luna iulie, după o pauză forţată de 11 luni, din cauza unei accidentări, a învins-o în trei seturi, 6-1, 0-6, 7-5, pe compatrioata sa Venus Williams (37 ani, locul 9 WTA). După ce fiecare dintre cele două jucătoare a dominat categoric câte un set, jocul s-a echilibrat în setul decisiv, câştigat cu 7-5 de Stephens, care a părut mai puţin nervoasă decât experimentata sa adversară.

Madison Keys (22 ani, locul 16 WTA) a acces la rândul ei în ultimul act la US Open după care surclasat-o în mai puţin de o oră, cu 6-1, 6-2, pe conaţionala CoCo Vandeweghe.Stephens şi Keys se vor înfrunta sâmbătă în prima finală 100% americană de la US Open după cea din 2002, în care Serena Williams a învins-o cu 6-4, 6-3 pe sora sa mai mare Venus Williams.

Performanţa reuşită de Sloane Stephens la actuala ediţie a turneului de la Flushing Meadows este cu adevărat impresionantă, în condiţiile în care jucătoarea americană a revenit în competiţie în luna iulie, după o pauză forţată de 11 luni, din cauza unei accidentări, aflându-se în momentul respectiv pe locul 957 în ierarhia WTA.

Ea a disputat apoi două semifinale, la Toronto şi Cincinnati, înainte de a aborda US Open plină de încredere, câştigând 14 dintre ultimele 16 meciuri disputate.

Madison Keys a absentat la rândul ei din circuitul feminin în primele două luni ale acestui an, în care s-a recuperat după o operaţie la încheietura mâini.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI