Fotbal - FIFA: Gordon Derrick, suspendat pe o perioadă de şase ani pentru corupţie

Fotbal - FIFA: Gordon Derrick, suspendat pe o perioadă de şase ani pentru corupţie
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 20.09.2017 14:45
Comisia de etică a FIFA l-a suspendat pentru o perioadă de şase ani, pe Gordon Derrick, secretarul general al Federaţiei din Antigua şi Barbuda şi, totodată, preşedintele Uniunii de fotbal din Caraibe (CFU), vinovat de corupţie şi conflict de interese, informează AFP.

Derrick, anchetat deja de către Comisia de etică a FIFA în 2011, este succesorul la conducerea CFU a lui Jack Warner din Trinidad-Tobago, unul dintre principalii protagonişti ai scandalului de corupţie care a zdruncinat din temelii forul fotbalistic mondial, începând din mai 2015.

Justiţia internă a FIFA l-a găsit vinovat pe Derrick de încălcarea mai multor articole din regulamentele federaţiei internaţionale, referitoare la practica acordării de cadouri, conflictele de interese, loialitatea şi obligaţia de a coopera cu anchetatorii, aşa cum stipulează articolele 18 şi 41.

Pe lângă suspendarea din toate activităţile legate de fotbal timp de şase ani, Gordon Derrick a fost condamnat şi la plata unei amenzi de 30.000 de franci elveţieni.

În data de 3 februarie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a confirmat ineligibilitatea lui Derrick într-un post din cadrul Consiliului FIFA, guvernul fotbalului mondial, decizie luată în aprilie 2016 de către Comisia de audit şi conformitate a FIFA.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI