Sloane Stephens a câştigat titlul la US Open, în faţa compatrioatei sale Madison Keys, cu 6-3, 6-0

Sloane Stephens a câştigat titlul la US Open, în faţa compatrioatei sale Madison Keys, cu 6-3, 6-0
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 10.09.2017 13:27
Americanca Sloane Stephens, 24 de ani, a cucerit primul său titlu într-un turneu de Mare Şlem, învingând-o cu 6-3, 6-0, în doar 1 oră şi 1 minut, pe compatrioata ei, Madison Keys, favorită nr. 15, dar complet depăşită de situaţie, practic fără replică în finala US Open, de pe Arthur Ashe Stadium, din complexul newyorkez Billie Jean King.

Numărul 83 mondial, fiind cea mai puţin aşteptată învingătoare prin prisma clasamentului, Sloane Stephens a dominat clar această "finală a debutantelor", încasând un cec enorm, de 3,7 milioane de dolari, cuvenit campioanei.

Originară din Florida, stat american aflat acum în mari dificultăţi din cauza uraganului Irna, Sloane Stephens a câştigat al 5-lea turneu din cariera sa, dar de departe cel mai important, fiind prima jucătoare din SUA care se impune la US Open în faţa unei compatrioate, după 2002, când Serena Williams a învins-o în finală pe sora ei mai mare Venus.

Departe de terenuri timp de 11 luni, din cauza unei fracturi de stres, Sloane Stephens, considerată un mare talent, coborâse în ierarhie pe locul 957, dar a avut o a doua jumătate a anului 2017 impresionantă, cu semifinale la turneele WTA Premier 5 de la Toronto şi Cincinnati.

La Flushing Meadows, campioana 2017 a avut un parcurs fantastic, eliminând-o în primul tur pe italianca Roberta Vinci, apoi pe Dominika Cibulkova (Slovacia) în turul următor, dar mai ales pe compatrioata sa Venus Williams, în semifinale, pentru ca în finală să o domine net pe buna sa prietenă din afara terenului, Madison Keys, cu 2 seturi câştigate în 31, respectiv, 30 de minute, cel mai scurt meci al ei la actuala ediţie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI