Brazilianul Neymar, mai scump decât stadionul lui Bayern Munchen

Brazilianul Neymar, mai scump decât stadionul lui Bayern Munchen
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: EPA 09.08.2017 13:10
Preşedintele Consiliului director al clubului Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, a afirmat că transferul brazilianului Neymar la Paris Saint-Germain a fost mai scump decât construcţia Allianz Arena din Munchen.

"Pe fondul discuţiei privind transferul lui Neymar, m-am întrebat ce este mai important: Neymar sau Allianz Arena. Trebuie să spun foarte clar că pentru noi Allianz Arena este mai importantă, mai ales că, în total, transferul lui Neymar este mai costisitor", a declarat Rummenigge pentru revista Sport Bild.

Conducătorul lui Bayern a precizat că gruparea germană nu doreşte să intre în "nebunia" transferurilor pe sute de milioane de euro, având "o altă filosofie". El s-a declarat convins că fanii bavarezi susţin o astfel de poziţie a clubului.

Rummenige, care conduce şi Asociaţia Cluburilor Europene de fotbal (ECA) regretă, totodată, că iniţiativa sa şi a fostului preşedinte al UEFA, Michel Platini, de introducere a unui plafon salarial nu a fost susţinută de Comisia Europeană.

"În 2011, înainte de crearea Fair Play-ului financiar, am fost de mai multe ori cu Michel Platini la Bruxelles. Scopul a fost de a introduce un plafon salarial la nivel european. Ideea a fost însă respinsă. Nu înţeleg de ce politicienii au respins dorinţa comună a cluburilor şi a Uniunii Europene de Fotbal", a mai spus atacant al naţionalei Germaniei.

Parisa Saint-Germain a plătit clauza de reziliere a contractului lui Neymar cu FC Barcelona, în valoare de 222 milioane euro, urmând să-i achite atacantului brazilian un salariu total de 150 milioane euro, în următorii cinci ani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI