Chiar dacă Jurgen Klopp a declarat în mai multe rânduri că Barcelona ar trebui să-şi economisească energia şi să renunţe la pista Coutinho, lucrurile s-au schimbat în ultimele zile, iar managerul german al lui Liverpool pare mulţumit cu suma foarte mare de bani pe care o obţine în schimbul celui mai bun fotbalist de pe Anfield. Conform mai multor surse din presa internaţională, transferul a devenit o chestiune de ore, iar Barcelona şi-a trimis deja o delegaţie la Liverpool pentru a pune la punct toate detaliile mutării.

Aşteptat să ajungă la Barcelona zilele următoare pentru a efectua vizita medicală şi a fi prezentat oficial, Coutinho e unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Liverpool în ultima jumătate de deceniu. Adus în 2013 de la Inter Milano pentru doar 10 milioane de euro, brazilianul a reuşit 42 de goluri şi 37 de pase decisive în cele 181 de meciuri jucate în tricoul echipei de pe Anfield Road, iar în 2014 a fost unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai echipei care s-a aflat la un pas de câştigarea titlului în Premier League.

Coutinho va deveni, astfel, al treilea cel mai scump jucător din istoria fotbalului, după Neymar (222 milioane de euro) şi Pogba (105 milioane de euro), suma sa de transfer egalând-o pe cea plătită de Real Madrid lui Tottenham în 2013, în schimbul lui Gareth Bale.

Iar playmaker-ul brazilian e al doilea fotbalist foarte important pe care Liverpool acceptă să-l cedeze la Barcelona în schimbul unei sume impresionante. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la finalul sezonului 2013/2014, când Luis Suarez a plecat de pe Anfield pe Camp Nou în schimbul a 82 de milioane de euro.