France Info şi RMC vorbesc despre un acord pentru suma de 180 de milioane de euro, inclusiv bonusuri, ceea ce ar face din Mbappé al doilea cel mai scump fotbalist din lume, după Neymar (transferat de la Barcelona la PSG pentru 222 milioane euro) şi înaintea francezului Ousmane Dembélé (care se va transfera de la Dortmund la Barcelona pentru 105 milioane de euro şi bonusuri de 42 milioane de euro).

Monaco şi PSG ''au găsit un acord în privinţa ... împrumutului internaţionalului francez la clubul din capitală. Împrumutul include o opţiune de cumpărare de 180 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri'', precizează L'Equipe.

Soluţia împrumutului permite clubului PSG să nu se expună la sancţiuni în cadrul fair play-ului financiar al UEFA, principiu căruia un club nu poate cheltui mai mult decât câştigă.

În cazul unei încălcări a acestui regulament, sancţiunile pot merge de la un simplu avertisment, până la excluderea din competiţiile UEFA.

În 2014, cluburi precum PSG şi Manchester City au fost sancţionate pentru încălcarea fair play-ului financiar, iar PSG a fost constrâns să limiteze cheltuielile o perioadă de timp.

Cu Mbappé, PSG ar putea alinia una dintre cele mai promiţătoare triplete ofensive din lumea fotbalului, cel puţin pe hârtie, alături de uruguayanul Edinson Cavani şi de brazilianul Neymar.