Într-un lung interviu acordat revistei Vogue, cea mai mică dintre surorile Williams, în vârstă de 35 ani, câştigătoarea trofeului la Australian Open în 2017, când sarcina sa era chiar la început, a dezvăluit "planul incredibil" pe care îl are în vedere pentru competiţia de la Melbourne, scrie Agerpres.

"Vreau doar să dau totul. Va fi, trebuie spus, la trei luni după ce voi aduce pe lume copilul meu", a declarat ea, asigurând că a urmărit cu atenţie circuitul profesionist feminin pe durata sarcinii sale.

Campioana americană a repetat că are în continuare în vedere egalarea recordului de 24 titluri de Mare Şlem deţinut de australianca Margaret Court. "Evident, dacă voi putea merge acolo şi mă voi putea ridica la nivelul lui Margaret, nu voi rata ocazia. Însă un lucru este sigur: această sarcină mi-a dat o nouă putere", a insistat ea.

Serena Williams a câştigat până în acest moment 23 de titluri de Grand Slam, ultimul cucerit anul trecut în Australia, când a depăşit-o pe germanca Steffi Graf. Ea a pierdut poziţia de lider al clasamentului WTA în luna aprilie, iar acum se află pe locul 15, după ce nu a mai disputat niciun turneu de patru luni.