Cowboys, care nu a mai câştigat finala NFL (Super Bowl) din anul 1996, înregistrează o creştere a valorii sale cu 5% în raport cu anul precedent, generând un beneficiu operaţional de 300 milioane dolari în 2016, conform calculelor Forbes.

Gruparea texană devansează cunoscuta echipă de baseball New York Yankee (3,7 miliarde dolari) şi clubul englez de fotbal Manchester United (3,69 miliarde dolari), a cărui valoare a crescut cu 11% în ultimul an.

FC Barcelona ocupă locul patru, cu 3,64 miliarde dolari, în clasamentul realizat de publicaţia din Statele Unite, devansând-o pe marea sa rivală Real Madrid (3,56 miliarde dolari), campioana en titre a Spaniei şi a Europei, care s-a aflat în fruntea acestui clasament între 2013 şi 2015.

NFL este, de departe, cea mai rentabilă dintre ligile sportive profesioniste, dominând celelalte campionate, cu 29 dintre cele 32 de francize ale sale figurând în ierarhia stabilită de Forbes.

Prima echipă din Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA) care figurează în acest clasament este New York Knicks, aflată pe locul 7, cu 3,3 miliarde dolari (creştere de 10% în ultimul an), în timp ce campioana en titre, Golden State Warriors, se află pe locul 20, cu 2,6 miliarde dolari, după o creştere de 37% pe parcursul ultimelor 12 luni.