Selecţionata de fotbal a statului Chile s-a calificat în finala Cupei Confederaţiilor 2017, miercuri seara, la Kazan, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0, la loviturile de departajare, în prima semifinală a competiţiei găzduite de Rusia.Campioana Americii de Sud a fost mai lucidă la loviturile de la 11 metri şi s-a impus graţie prestaţiei portarului Claudio Bravo, care a apărat trei şuturi din punctul cu var, golurile fiind marcate de Arturo Vidal, Charles Aranguiz şi Alexis Sanchez.

''Vin după o perioadă de accidentări, ceea ce este neobişnuit pentru mine. Am luat lucrurile cu mult calm, cum am luat şi meciul acesta, unul foarte special pentru noi. Ne-am calificat pentru o finală foarte importantă, iar asta încununează toţi aceşti ani de succes la echipa naţională. Asta ne face să fim foarte mândri'', a declarat Bravo după meci, citat de AFP.

Portarul echipei Manchester City a comentat şi sesiunea de lovituri de departajare: ''Pentru mine nu este o loterie, este muncă, multe informaţii de analizat, trebuie să îţi studiezi adversarii. Suntem mulţumiţi că am făcut un meci foarte inteligent. Când fizicul nu a mai răspuns, ştafeta a fost preluată de inimă. Apoi, la loviturile de departajare, era clar pentru mine, ştiam ce am de făcut''.

''Suntem foarte fericiţi că am fost capabili să scoatem campionii Europei. Portugalia a jucat bine, a avut ocazii, a fost un meci destul de echilibrat. Credem în noi chiar dacă lucrurile nu funcţionează bine. Ne-a mai rămas un pas de făcut pentru a continua să scriem istorie. Suntem mulţumiţi că am făcut o treabă bună şi acum vrem să câştigăm finala'', a concluzionat Bravo.

În finală, Chile, care este debutantă la Cupa Confederaţiilor, va juca duminică împotriva învingătoarei dintre Germania şi Mexic. Portugalia va juca finala mică, în aceeaşi zi, contra învinsei din cealaltă semifinală.