JO 2024: Donald Trump îl va primi pe preşedintele CIO la Casa Albă

JO 2024: Donald Trump îl va primi pe preşedintele CIO la Casa Albă
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters 22.06.2017 13:50
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, care susţine candidatura oraşului Los Angeles la organizarea JO de vară din 2024, îl va primi la Casa Albă, pe conducătorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat un responsabil american, citat de AFP

În cursul unei convorbiri telefonice care a avut loc la finele anului trecut, după alegerea sa în funcţia de preşedinte, Trump l-a informat pe preşedintele CIO în privinţa "sprijinului său sincer şi clar" faţă de candidatura metropolei californiene.

"Mi-aş dori să asist la Jocuri în Los Angeles, ar fi un lucru extraordinar", a declarat recent liderul american.

Los Angeles, care a mai găzduit Jocurile Olimpice de vară în 1932 şi 1984, are drept contracandidat oraşul francez Paris în cursa pentru organizarea JO din 2024. Statele Unite nu au mai găzduit marele eveniment polisportiv planetar din 1996 (Atlanta), suferind două eşecuri consecutive, prin candidaturile oraşelor New York (pentru JO 2012) şi Chicago (pentru JO 2016).

Comitetul Internaţional Olimpic urmează să se pronunţe, în luna iulie, asupra unei propuneri vizând atribuirea JO 2024 şi 2028 celor două oraşe candidate. Dacă votul dublu este în mod formal acceptat, rămâne de ştiut în ce ordine vor fi atribuite cele două competiţii, în cadrul celei de-a 130-a sesiuni a CIO, prevăzută pe 13 septembrie, la Lima.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI