Box: Cubanezul Rigondeaux şi-a păstrat titlul mondial după o victorie controversată

Box: Cubanezul Rigondeaux şi-a păstrat titlul mondial după o victorie controversată
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 18.06.2017 19:04
Pugilistul cubanez Guillermo Rigondeaux, dublu campion olimpic (2000 şi 2004) ca amator, şi-a păstrat titlul de campion mondial la categoria super-cocoş, versiunea WBA, după un KO controversat în faţa mexicanului Moises Flores, în cadrul galei profesioniste de box care a avut loc sâmbătă seara la Las Vegas (Nevada).

Rigondeaux, deţinător al centurii de campion din aprilie 2013, şi-a trimis adversarul la podea în ultima secundă a primei reprize, însă staff-ul lui Flores a estimat că lovitura a fost aplicată după gongul de final şi a cerut descalificarea cubanezului.

Comisia sportivă a statului Nevada, sub egida căreia se dispută meciurile de box din Las Vegas, a anunţat că va viziona imaginile meciului pentru a se pronunţa în acest caz, a anunţat directorul său, Bob Bennet.

În vârstă de 36 ani, Guillermo Rigondeaux este neînvins în meciurile oficiale ca profesionist, semnând sâmbătă a 18-a victorie în tot atâtea confruntări şi a 12-a înainte de limită.

Mexicanul Moises Flores (30 ani) a suferit cu această ocazie prima înfrângere din cariera sa, parcursul căreia a obţinut 25 de victorii.

Meciul dintre Rigondeaux şi Flores s-a desfăşurat în cadrul galei al cărei cap de afiş l-a reprezentat duelul dintre americanul Andre Ward şi rusul Serghei Kovalev, pentru titlurile WBA, IBF şi WBO la categoria semigrea, câştigat de prin KO tehnic de reprezentantul Statelor Unite.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI