Wilder a fost oprit din cauza geamurilor maşinii sale, care erau prea întunecate şi nu se încadrau în limita legală, iar în momentul în care au început să discute cu pugilistul, poliţiştii au simţit un miros de marijuana venind din interiorul Cadillac-ului Escalade al acestuia.

"Ofiţerii au obţinut consimţământul verbal de a inspecta vehiculul şi au recuperat o cantitate de marijuana din bord", a precizat departamentul de poliţie din Tuscaloosa, într-un comunicat.

Boxerul a fost condus la secţie şi pus ulterior în libertate, în schimbul unei cauţiuni de 1.000 de dolari.

Avocatul lui Wilder, Paul Patterson, a declarat, în cadrul unui interviu telefonic, că marijuana descoperită în maşină nu-i aparţinea clientului său. Patterson a adăugat că boxerul deţine un număr mare de maşini, la care au acces prietenii şi asociaţii săi, iar aceasta ar putea fi explicaţia pentru prezenţa drogurilor în vehiculul respectiv.

În vârstă de 31 ani, Deontay Wilder a disputat ultimul său meci în luna februarie, învingându-l prin KO în repriza a cincea pe compatriotul său Gerald Washington, păstrându-şi astfel centura cu diamante.