Competiţia se va desfăşura până în luna martie, ultima etapă, a cincea, fiind programată pe data de 17. Atunci Anglia va întâlni Irlanda, Italia va juca împotriva Scoţiei, iar Ţara Galilor se va confrunta cu Franţa.

Celebrul derby Franţa — Anglia va avea loc pe 10 martie.

După Cupa Mondială din 2015, au existat unele voci care au pledat pentru deschiderea unor discuţii privind posibilitatea includerii României şi Georgiei într-un format extins al Six Nations, cea mai importantă competiţie a sportului cu balonul oval în emisfera de nord, sau au lansat ideea unui sistem de retrogradare-promovare.

În luna martie a acestui an, 17 membri ai Comitetului Executiv al Rugby Europe, organizaţie prezidată de românul Octavian Morariu şi care regrupează federaţiile din 48 de ţări europene care nu participă la Turneul celor Şase Naţiuni, s-au pronunţat în favoarea unei deschideri şi a unei accesibilităţi mai mari către naţiunile "mici" ale sportului cu balonul oval.

"Dezvoltarea rugbyului în Europa necesită ca fiecare federaţie să poată avea ocazia de a juca în mod regulat cu cele mai bune naţiuni pentru a putea progresa", a explicat Octavian Morariu, fostul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), în cadrul Comitetului Executiv al Rugby Europe, reunit în capitala Franţei.

Cu ocazia acelei reuniuni a fost redactată o scrisoare oficială, al cărei conţinut a fost aprobat în unanimitate, care a fost expediată organizatorilor turneului Six Nations, pentru a se solicita deschiderea competiţiei către alte naţiuni.

"Un dialog deschis este crucial din punctul nostru de vedere pentru beneficiul tuturor", a adăugat Morariu, care a evoluat de 19 ori ca jucător în reprezentativa de rugby a României, între 1981 şi 1987.

Italia a fost admisă în Turneul celor Cinci Naţiuni, devenit ulterior Six Nations, în anul 2000. De atunci, în ciuda progreselor, naţionala italiană s-a clasat mereu pe ultimul loc.