Fotbal: Lionel Messi, la un pas de a patra sa Gheată de Aur

Fotbal: Lionel Messi, la un pas de a patra sa Gheată de Aur
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua 15.05.2017 16:31
Argentinianul Lionel Messi, atacantul echipei spaniole FC Barcelona, este foarte aproape de a câştiga pentru a patra oară în cariera sa trofeul Gheata de Aur, rezervat celui mai bun marcator din fotbalul european.

Messi este lider în ierarhia acestui trofeu, cu 35 de goluri marcate de la începutul sezonului, graţie cărora a acumulat 70 de puncte. El este urmat de olandezul Bas Dost (Sporting Lisabona), cu 62 de puncte (31 goluri), în timp ce pe poziţia a treia se află polonezul Robert Lewandowski (Bayern Munchen), cu 60 de puncte (30 de goluri).

Dacă Messi şi Bas Dost nu au reuşit să înscrie pentru echipele lor în weekend, Lewandowski a fost autorul unei "duble" pentru Bayern în partida câştigată dramatic, cu 5-4, pe terenul rivalei RB Leipzig.

Bas Dost va disputa ultimul său meci din acest sezon, duminica viitoare, când Sporting Lisabona va primi vizita formaţiei Chaves, în aceeaşi zi Messi urmând să joace la rândul său cu FC Barcelona, pe Camp Nou, împotriva formaţiei Eibar, în ultima etapă din Primera Division.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI