World Rugby a înăsprit criteriile de eligibilitate în echipele naţionale pentru jucătorii străini

World Rugby a înăsprit criteriile de eligibilitate în echipele naţionale pentru jucătorii străini
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 10.05.2017 14:12
World Rugby, organizaţia care gestionează sportul cu balonul oval la nivel mondial, a decis în cadrul Adunării sale Generale de la Kyoto (Japonia), să înăsprească criteriile de eligibilitate în echipele naţionale pentru jucători provenind din alte ţări, informează L'Equipe

Cea mai importantă dintre măsurile reformei decise de World Rugby, care va intra în vigoare începând cu data de 31 decembrie 2020, prevede că un jucător străin va putea evolua pentru o altă echipă naţională doar dacă a locuit o perioadă neîntreruptă de cinci ani în ţara respectivă, în loc de trei ani, aşa cum este valabil în prezent.

Această modificare, pentru care a insistat în mod special argentinianul Agustin Pichot, încă de la numirea sa în postul de vicepreşedinte al federaţiei internaţionale, în 2015, a fost adoptată în unanimitate de Comitetul executiv al World Rugby, întrunit la Kyoto cu ocazia tragerii la sorţi a Cupei Mondiale 2019, precizează Reuters.

"Este un moment istoric pentru acest sport şi un mare pas înainte, în vederea protejării integrităţii, spiritului şi staturii rugbyului internaţional", a explicat Pichot, fostul căpitan al "Pumelor".

Tot miercuri, preşedintele Federaţiei franceze de rugby (FFF), Bernard Laporte a fost ales în funcţia de membru al Comitetul Executiv al World Rugby, în detrimentul conducătorului Federaţiei sud-africane, Mark Alexander. Laporte va ocupa locul lăsat vacant de predecesorul său Pierre Camou, fostul conducător al FFF.

În 2017, naţionala României a folosit mai mulţi jucători naturalizaţi, în meciurile din Rugby Europe Championship: georgianul Otar Turashvili, sud-africanii Johannes van Heerden, Jody Rose, tongalezul Sione Faka'osilea, neozeelandezii Jack Umaga, Stephen Shennan, Luke Samoa şi englezul Jack Cobden.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI