Atletism: Campioana olimpică la maraton, pozitivă la un control antidoping

Atletism: Campioana olimpică la maraton, pozitivă la un control antidoping
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 07.04.2017 12:36
Atleta kenyană Jemima Sumgong (32 ani), campioană olimpică în proba de maraton la Jocurile de la Rio de Janeiro, anul trecut, a fost depistată pozitivă la EPO la un control antidoping în afara competiţiei, a confirmat Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), citată de AFP.

''IAAF confirmă un control antidoping care s-a dovedit a fi pozitiv la atleta Jemima Jelagat Sumgong, din Kenya'', a precizat IAAF.

Prima campioană olimpică la maraton din istoria Kenyei a fost testată săptămâna aceasta, în ţara natală a atletei, a menţionat forul mondial.

Anunţul acestui test pozitiv vine într-un moment în care Sumgong urma să participe la maratonul de la Londra (23 aprilie), pe care l-a câştigat anul trecut.

Dacă testul pozitiv va fi confirmat la contraexpertiză, va fi o nouă lovitură dură dată atletismului kenyan. Acest caz de dopaj vine după cel al campioanei kenyene Rita Jeptoo, fosta sa parteneră de antrenament, suspendată pe patru ani pentru dopaj tot cu eritropoietină în 2014. Oficialii au estimat că s-au înregistrat circa 50 de teste pozitive în atletismul kenyan în ultimii patru ani, noteză Reuters.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI