Fotbal: Victorie pentru Chapecoense, în Supercupa Americii de Sud

Fotbal: Victorie pentru Chapecoense, în Supercupa Americii de Sud
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 05.04.2017 13:20
Echipa braziliană de fotbal Chapecoense a învins formaţia columbiană Atletico Nacional Medellin cu scorul de 2-1 pe teren propriu, în prima manşă a Supercupei Americii de Sud (Recopa Sudamericana), la patru luni de la catastrofa aeriană care a decimat lotul său.

Pe 28 noiembrie, ''Chape'' se pregătea să dispute prima manşă a finalei competiţiei Copa Sudamericana, contra aceleiaşi formaţii columbiene, dar avionul care o ducea la Medellin s-a prăbuşit în munţi, iar accidentul a costat viaţa a 71 din cei 77 de pasageri, dintre care 19 erau jucători.

Clubul brazilian a fost desemnat ulterior câştigător al competiţiei, la cererea echipei Atletico Nacional, care deţinea celălalt titlu continental, Copa Libertadores.

Golurile marcate de Reinaldo (23 — penalty) şi Luiz Otavio (73) au adus victoria formaţiei braziliene, marţi seara, returul de la Medellin fiind programat pe 10 mai. Pentru columbieni a înscris Macnelly Torres (58).

Semnificaţia sportivă a pălit, însă, în acest meci care a servit drept omagiu victimelor, printr-o ceremonie desfăşurată înaintea întâlnirii.

''Suntem încântaţi că am putut învinge un adversar aşa de puternic pe scena sud-americană, dar mai rămân 90 de minute, care vor fi mai dificile'', a declarat după meci antrenorul echipei braziliene, Vagner Mancini.

''Trebuie felicitaţi staff-ul şi jucătorii care au ştiut să alcătuiască o echipă competitivă în atât de puţin timp'', a mai spus tehnicianul.

La Atletico Nacional a evoluat şi Dayro Moreno, fostul atacant al Stelei.La meci au asistat şi jurnalistul Rafael Henzel şi jucătorii Jakson Follmann, Alan Ruschel şi Neto, patru dintre cei şase supravieţuitori tragediei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI