Cele două echipe sunt calificate la turneul Final4 al competiţiei, de la Budapesta (6-7 mai), şi s-ar putea înfrunta în finală, dacă vor câştiga meciurile din semifinale (CSMB cu Vardar Skopje, iar Buducnost cu Gyor).

''Mi-ar plăcea foarte mult să reuşesc încă o dată în Champions League cu Buducnost, înainte de a părăsi clubul. A fost fantastic să câştig Final4 cu echipa, acum doi ani, şi am avut patru ani extraordinari al club. Va fi dificil să spun 'la revedere', dar ar fi frumos să o fac printr-un nou titlu în Champions League'', a mărturisit Neagu (28 ani).

''Cred că e momentul potrivit să plec. Şi alte jucătoare o vor face, iar Buducnost va construi o echipă nouă, cu talente tinere, care vor avea un rol important în pregătirea naţionalei Muntenegrului pentru JO 2020'', a precizat cel mai bun inter stânga al lumii.

''Cred că în câţiva ani, Buducnost va fi din nou o echipă de top. Acum, să câştig Liga Campionilor cu ea din nou ar fi extraordinar. Însă, suntem doar una din cele patru echipe calificate pentru turneul Final4 de la Budapesta de luna viitoare. În acest sezon am fost un pic de inconstante, am avut mai multe suişuri şi coborâşuri, mai ales în grupa principală'', a spus Neagu.

''Am avut două meciuri mari în sferturi cu Larvik şi putem duce acest lucru la Budapesta. În semifinală vom întâlni Gyor-ul, la fel ca anul trecut şi va fi cel puţin la fel de greu ca acum un an, când am pierdut, terminând în cele din urmă pe ultimul loc'', a adăugat vedeta naţionalei României.

''E posibilă o finală cu CSM Bucureşti sau cu Vardar. Tot ce putem face este să jucăm cât putem de bine şi să le arătăm adversarelor că nimeni nu obţine o victorie uşoară cu Buducnost'', a menţionat Neagu.

Neagu a vorbit şi despre venirea sa la CSM Bucureşti, campioana Europei, cu care a semnat deja un contract.

''Împlinesc 29 de ani (pe 26 august, n. red.) şi nu mai am mult timp, dacă vreau să câştig ceva pentru oraşul meu natal'', a declarat Neagu, dezvăluind că de mai multe ori în ultimii ani CSM Bucureşti a încercat să o convingă să joace pentru echipa ''tigroaicelor''.

''Am văzut, bineînţeles, că echipa a câştigat deja Champions League în sezonul trecut, iar anul viitor vom avea o echipă foarte puternică — poate cea mai puternică din lume'', a mai spus Neagu, cu gândul la achiziţiile făcute de CSMB pentru stagiunea 2017/18.

După ce le-a prelungit contractele la cinci jucătoare din lotul actual, daneza Line Jorgensen, franţuzoaicele Gnonsiane Niombla şi Camille Ayglon Saurina, suedeza Isabelle Gullden şi croata Jelena Grubisic, CSM Bucureşti a semnat un contract (valabil din vară) cu Cristina Neagu, cu jucătoarele norvegiene Marit Malm Frafjord (pivot) şi Amanda Kurtovic (inter dreapta), precum şi cu extrema dreaptă suedeză Nathalie Hagman.

''Ar însemna foarte mult pentru mine să câştig ceva în oraşul meu natal. Nu am jucat pentru un club din Bucureşti de când eram junioară. Am jucat pentru alte echipe din România la senioare, dar niciodată în Bucureşti'', a precizat Neagu.

''Totuşi, nu e vorba doar de câştigat trofee. Familia şi prietenii mei toţi trăiesc în Bucureşti şi ar însemna mult să îi am aproape, să poată veni la meciuri'', a explicat Neagu.

Handbalista a mai spus că este într-o formă fizică excelentă şi nu se mai gândeşte la accidentările grave pe care le-a suferit în carieră.

''Simt că sunt în cea mai bună formă din viaţa mea în acest moment. Nu sunt accidentată, m-am antrenat regulat de multe luni — e foarte plăcut. Sper să continui astfel'', a menţionat Neagu.

Cristian Neagu afirmă că e mereu special pentru ea să joace la echipa naţională.

''Meciurile internaţionale sunt şi au fost mereu ceva unic pentru mine. E mereu special să joc pentru ţara mea, indiferent dacă e la Mondiale, Europene sau Jocurile Olimpice. Singurul meu regret este că nu am câştigat niciun titlu cu România până acum. Am obţinut medalii, dar nu titluri. Sper să apuc să o fac în cariera mea. Timpul se scurge din acest punct de vedere, nu întineresc'', a apreciat Neagu.

România va întâlni Austria în baraj pentru Campionatul Mondial, într-o dublă care va avea loc la începutul lunii iunie.

''Nu ştiu multe despre nivelul actual al echipei Austriei, dar presupun că noi suntem echipa mai bună şi calificarea la Mondialul din Germania este obligatorie pentru noi'', a menţionat Cristina Neagu.