Comisia de disciplină a UEFA a anunţat că grupările Olympique Lyon şi Beşiktaş Istanbul vor fi excluse din următoarea competiţie europeană la care se vor califica, cu o perioadă de probaţiune de doi ani, în urma incidentelor de la Lyon.

Sancţiunea ar intra în vigoare dacă ar avea loc noi incidente la meciurile disputate de Lyon şi Beşiktaş în următoarele două sezoane în competiţiile europene. În plus, cele două cluburi vor fi amendate cu câte 100.000 de euro.

"Sancţiunea nu poate fi considerată echitabilă şi nici nu poate fi acceptată", a precizat clubul turc într-un comunicat, anunţând că va înainta un apel la UEFA.

"Nu este nimic de spus în legătură cu această decizie scandaloasă", a declarat Metin Albayrak, purtătorul de cuvânt al clubului Beşkitaş, pentru postul turc de televiziune NTV.

"Acest lucru arată cât de părtinitoare este decizia UEFA, care ne pune pe picior de egalitate cu Lyon pentru incidente de care nu am fost responsabili. Nu este posibil să acceptăm asta, deoarece poliţia din Lyon ar trebui făcută responsabilă pentru incidentele care au avut loc. Nu este doar problema clubului Beşiktaş, ci a întregii Turcii", a adăugat Albayrak.

Preşedintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a afirmat, în schimb, că decizia UEFA este una "echitabilă". "Vom vedea dacă vom face apel. Însă, la o primă analiză, este o sancţiune pe care ne-o asumăm", a precizat Aulas.

Meciul de pe stadionul Parc OL din Lyon a debutat cu o întârziere de 45 de minute, din cauza invadării terenului de joc de către suporterii lui Olympique aflaţi la peluza sud. Aceştia au dorit să se protejeze de proiectilele şi petardele lansate din tribune de fanii turci. Confruntările dintre fanii celor două formaţii au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului, continuând apoi în tribune.

Între 15.000 şi 20.000 de suporteri turci, majoritatea veniţi din Franţa sau din ţările vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe lângă cei 3.000 de fani veniţi de la Istanbul şi cărora le-a fost rezervat un sector special în tribune.

Returul este programat joi, la ora locală 21,05, la Istanbul, fiind prevăzut ca niciun suporter francez să nu poată asista la această partidă.