Atletism: Australianca Sally Pearson, la al optulea titlu la 100 m garduri după multe accidentări

Atletism: Australianca Sally Pearson, la al optulea titlu la 100 m garduri după multe accidentări
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters 02.04.2017 22:25
Atleta australiană Sally Pearson, campioană olimpică la Londra în 2012, dar care a declarat forfait pentru JO de la Rio de Janeiro, a cucerit la Sydney al optulea titlu naţional în proba de 100 m garduri, după o lungă perioadă marcată de accidentări.

Pearson a fost cronometrată cu timpul de 12 sec. 53/100, cel mai rapid timp după medalia de argint obţinută la Campionatele Mondiale din 2013 de la Moscova, obţinând astfel baremul pentru a fi selecţionată să participe la Mondialele de la Londra din luna august.

"Am încredere în corpul meu, ştiu că pot să-l supun provocării şi pot să-l pun la lucru când este cazul", a declarat sportiva, precizând că "trecutul a rămas în urmă". 

Originară din Goald Coast, Sally Pearson a acumulat numeroase accidentări în ultimii doi ani: la încheietura mâinii, la tendonul lui Ahile şi la ischio-gambieri.

Anul trecut, atleta australiană, medaliată cu argint şi la JO din 2008 de la Beijng şi campioană mondială în 2011 la Daegu (Coreea de Sud), a respins ideea unei retrageri din activitatea sportivă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI