Fotbal: Preşedintele UEFA salută decizia de amânare a meciului de la Dortmund după explozii

Fotbal: Preşedintele UEFA salută decizia de amânare a meciului de la Dortmund după explozii
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 12.04.2017 13:51
Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal, Aleksander Ceferin, a salutat decizia de amânare a meciului dintre echipele Borussia Dortmund şi AS Monaco, programat marţi seara în cadrul primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, după ce autocarul Borussiei a fost ţinta unui atac cu explozivi.

"Decizia de amânare a meciului dintre Borussia Dortmund şi AS Monaco a fost una bună, ţinând cont de prioritatea acordată securităţii tuturor suporterilor, oficialilor şi jucătorilor", a precizat conducătorul UEFA într-un comunicat.

"Am fost şocat de exploziile care au avut loc la Dortmund. Aş dori să îmi exprim recunoştinţa faţă de reprezentanţii celor două cluburi, autorităţile locale şi suporteri pentru cooperarea lor pe teren", a mai precizat Ceferin.Marţi seara, în timp ce autocarul jucătorilor Borussiei Dortmund se îndrepta către stadionul Signal Iduna Park, s-au produs trei explozii care au spart geamurile vehiculului şi l-au rănit pe fundaşul spaniol Marc Bartra, care a suferit o fractură la încheietura mâinii drepte, fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Autorităţile germane au precizat că în urma exploziilor a mai fost rănit şi un poliţist care escorta pe motocicletă autocarul Borussiei Dortmund.Conform poliţiei, "este vorba de un atac care a vizat în mod direct autocarul" echipei germane.

Meciul dintre Borussia Dortmund şi AS Monaco a fost amânat pentru miercuri, 12 aprilie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI