Borussia a anulat rapid avantajul luat în tur de Benfica (1-0) şi a tranşat disputa în ultima jumătate de oră a partidei, în care a punctat de trei ori. 
Gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang a reuşit un hat-trick (4, 61, 85), celălalt gol fiind marcat de tânărul Christian Pulisic (59).

Aubameyang a deschis scorul în min. 4, la prima ocazie de gol a Borussiei, cu o reluare din apropiere, după o minge recentrată de Pulisic, la cornerul lui Dembélé. Bartra (8) a fost aproape de a dubla avantajul gazdelor, dar portarul Ederson a respins. 

Cervi (24) a semnat prima ocazie a oaspeţilor, şutul său fiind reţinut fără probleme de Burki, iar apoi Luisao (32) a trimis cu capul direct spre Burki.

Prima repriză s-a încheiat cu un şut peste poartă al lui Piszczek (45+1).

''Vulturii'' au fost aproape să dea lovitura în debutul reprizei secunde, când Cervi (47) a fost blocat in extremis de Piszczek.

Aubameyang (49) a ratat de puţin ţinta, dar Borussia şi-a dublat avantajul în min. 59, când americanul de 18 ani Pulisic a înscris din centrarea lui Piszczek. Gazdele au tranşat disputa imediat, marcând şi al treilea gol (61), prin Aubameyang, care a finalizat centrarea lui Schmelzer. 

Benfica nu a avut reacţie, Borussia având o bară prin Bartra (84), pentru ca Aubameyang (85) să închidă tabela la scurt timp după aceea, fructificând centrarea lui Durm. 

Dortmund a ajuns pentru a treia oară în sferturile de finală ale competiţiei în ultimii zece ani. Benfica a ratat a treia sa prezenţă în această fază în ultimii şase ani.

Borussia Dortmund — Benfica Lisabona 4-0 (1-0) 
Au marcat: Pierre-Emerick Aubameyang (4, 61, 85), Christian Pulisic (59). 
Dortmund, BVB Stadion: 65.849 spectatori 
Liga Campionilor — optimi de finală (retur) 
În tur: 0-1