Naţionala "Canarinha" s-a impus pe Arena Corinthians, în faţa a 44.378 de spectatori, prin golurile lui Philippe Coutinho (min. 33), Neymar (min. 64) şi Marcelo (min. 86).Brazilienii şi-au asigurat biletul pentru turneul final din Rusia profitând şi de eşecul suferit de selecţionata Uruguayului în faţa formaţiei statului Peru (1-2), pe stadionul naţional din Lima. În urma acestei înfrângeri, "celeştii" au căzut pe poziţia a treia în grupa unică sud-americană, fiind depăşiţi de Columbia, care a învins în deplasare, cu 2-0, echipa Ecuadorului.

Surpriza etapei a 14-a a preliminariilor sud-americane s-a produs, însă, în Bolivia, unde naţionala acestei ţări a reuşit să învingă cu 2-0 vicecampioana mondială Argentina, care nu a putut conta în acest joc pe starul său Lionel Messi (suspendat).

În partida disputată pe arena "Hernando Siles" din capitala La Paz, la care au asistat 42.000 de spectatori, bolivienii au deschis scorul în prima repriză, prin Juan Arce (min. 31), rezultatul final fiind stabilit în partea secundă a jocului de Marcelo Moreno Martins (min. 52).

Tot marţi, selecţionata statului Chile a dispus pe teren propriu, cu 3-1, de naţionala Venezuelei şi a urcat pe poziţia a patra în grupa unică sud-americană, ultimul care asigură calificarea directă la CM 2018, depăşind reprezentativa Argentinei.