Golf: Un club scoţian permite femeilor să devină membre, pentru prima oară după 273 de ani

Golf: Un club scoţian permite femeilor să devină membre, pentru prima oară după 273 de ani
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 14.03.2017 16:33
Clubul scoţian de golf Muirfield a autorizat femeile să devină membre pentru prima oară în 273 de ani de istorie, un vot care deschide porţile pentru prestigiosul turneu British Open, informează AFP.

Propunerea de a admite jucătoare de golf la "Honourable Company of Edinburgh Golfers" din Muirfield a fost aprobată de 80,2 la sută din membri, după ce anul trecut nu întrunise decât 64 la sută din voturi, sub majoritatea cerută, ceea ce a determinat excluderea clubului de pe lista participanţilor la British Open.

"Bine jucat, Muirfield, admiterea femeilor este decizia corectă", s-a felicitat pe Twitter prim-ministrul scoţian, doamna Nicola Sturgeon.

Clubul, ai cărui membri erau exclusiv bărbaţi de la înfiinţarea sa, în 1744, revine astfel în circuitul British Open.

Muirfield a găzduit turneul de 16 ori, ultima oară în 2013, şi va fi gazdă din nou în 2023. Prin această decizie, toate marile cluburi scoţiene acceptă acum femei.

În iulie anul trecut, membrii "Royal Troon" au acceptat cu o largă majoritate de voturi să-şi deschidă porţile pentru femei. De asemenea, St Andrews a pus capăt celor 260 de ani de absenţă feminină în septembrie 2014.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI