Comisia de disciplină a UEFA va judeca neregulile de la meciul FC Barcelona-PSG

Comisia de disciplină a UEFA va judeca neregulile de la meciul FC Barcelona-PSG
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 11.03.2017 08:37
Comisia de control, etică şi disciplină a Uniunii europene de fotbal va judeca pe 23 martie incidentele de la meciul retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor dintre FC Barcelona şi Paris Saint-Germain, în special resposabilitatea clubului catalan pentru invazia terenului de joc de o parte dintre suporteri.

UEFA acuză Barcelona, care a câştigat cu 6-1, cu 3 goluri în ultimele minute şi a refăcut handicapul de 4 goluri din prima manşă, calificându-se în sferturile de finală, de încălcarea articolului 16 (2) al regulamentului disciplinar, prin faptul că nu i-a împiedicat pe spectatori să inunde terenul după acest final dramatic.

Alte decizii ale Comisiei de control, etică şi disciplină a UEFA vor viza partidele din aceeaşi competiţie Napoli-Real Madrid (1-3) şi Arsenal-Bayern Munchen, ambele disputate pe 7 martie, judecata având loc tot pe 23 martie.

În primul caz, UEFA reproşează încălcarea de către Napoli a mai multor articole ale regulamentului disciplinar, prin folosirea din tribune a unui fascicul laser, precum şi pentru lansarea de obiecte (articolul 16, 2d), blocarea scărilor (articolul 38) şi aruncarea de petarde (articolul 16, 2c).

În ce priveşte cealaltă partidă, acuzaţiile privesc ambele cluburi, terenul de joc fiind ţinta lansărilor de obiecte atât din partea suporterilor de la Arsenal, cât şi de la Bayern.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI