Fotbal: Jerome Valcke, fostul secretar general al FIFA, a făcut apel la TAS împotriva suspendării sale

Fotbal: Jerome Valcke, fostul secretar general al FIFA, a făcut apel la TAS împotriva suspendării sale
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 28.02.2017 18:43
Francezul Jerome Valcke, fostul secretar general al FIFA, a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) împotriva suspendării sale de zece ani din orice activitate legată de fotbal, a anunţat TAS, citat de Reuters.

Valcke a făcut apel împotriva deciziei luate de comisia de recurs a FIFA pe 24 iunie 2016. Suspendarea sa iniţială fusese de 12 ani. TAS a indicat că francezul doreşte să obţină ridicarea definitivă a sancţiunii dictate împotriva sa.

Timp de opt ani mâna dreaptă a fostului preşedinte al FIFA, Sepp Blatter, Valcke a fost îndepărtat din funcţie pe 17 septembrie 2015, după ce a fost implicat într-o afacere de revânzare de bilete la Mondialul 2014, înainte de a fi demis pe 14 ianuarie 2016. El a fost de asemenea găsit vinovat de cheltuieli abuzive în vederea călătoriilor, de încercarea de a vinde drepturile TV sub valoarea lor de piaţă şi de distrugerea unor probe.

În septembrie, comisia de etică a FIFA a deschis o nouă investigaţie în privinţa lui Blatter, Valcke şi a fostului director financiar Markus Kattner, pentru posibile încălcări ale eticii, incluzând luarea de mită şi corupţia. Cei trei au negat comiterea de nereguli. Investigaţia este în curs de desfăşurare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI