Secretarul general al FIS, Sarah Lewis, a precizat că sportivii care se vor clasa pe primele patru poziţii la probele competiţiei, plus încă doi, vor fi fi testaţi.

Testele sunt parte ale programului antidoping demarat de FIS în acest sezon, program în care s-au investit 1,5 milioane franci elveţieni.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a respins procedura de urgenţă a cinci sportivi ruşi, între care campionul olimpic la 50 km liber la Soci în 2014, Aleksandr Legkov, ce contestă suspendarea lor provizorie pronunţată după publicarea raportului McLaren, care a pus în lumină dopajul de stat din Rusia.

Cei cinci sportivi nu vor putea astfel să participe la Mondialele de schi nordic, care se vor desfăşura în oraşul finlandez Lahti începând de astăzi şi până pe 5 martie.

Această decizie menţine suspendarea provizorie a lui Aleksandr Legkov, care a sesizat pe 3 februarie TAS pentru a contesta suspendarea sa provizorie pronunţată de Comisia antidoping a Federaţiei internaţionale de schi (FIS).

Pe 22 decembrie anul trecut, CIO a deschis anchete privind sportivul în urma a dezvăluirilor făcute de raportul McLaren despre dopajul de stat din Rusia, mai ales cu ocazia JO de la Soci.

Fondiştii ruşi Evgheni Belov, Aleksei Petuhov, Evghenia Şapovalova şi Maksim Vîlegjanin sunt şi ei suspendaţi şi nu vor participa la competiţia mondială.