A. În conformitate cu Regulile Anti-Doping al Federaţiei Internaţionale de Kaiac-canoe, articolul 10.2.1, perioada de ineligibilitate a sportivului este de patru ani;
B. Suspendarea rezultatelor obţinute din data în care a fost colectată proba pozitivă (08 iulie 2016).

Federaţia Naţională de kaiac-canoe a comunicat că Serghei Tarnovschi şi avocatul său Paul Green au hotărât să apeleze la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv (CAS) pentru a contesta decizia în termenii legali stabiliţi, transmite IPN.

„Sportivul Tarnovschi va ataca imediat decizia FIC de a fi sancţionat pe o perioadă de 4 ani şi de a se retrage medalia olimpică de bronz. El are argumente pertinente pentru a avea câştig de cauză. Sportivul Tarnovschi conştientizează că a consumat neintenţionat o substană interzisă dintr-un supliment contaminat şi că trebuie să fie sancţionat respectiv. Codul Mondial Anti-Doping cere în asemenea situaţie ca sancţiunea să fie corelată cu cazurile altor sportivi care au comis acelaşi grad de vinovăţie. Astfel, sancţiunea corectă ar trebui să implice o pedeapsă de câteva luni, dar nici într-un caz de 4 ani. În asemenea context, sportivul trebuie să păstreze şi medalia olimpică”, a declarat avocatul lui Tarnovschi pentru CNOS.