''Da, Franck Passi îl va înlocui pe Patrick Collot, o decizie care se înscrie într-un cadru mai larg'', a declarat pentru AFP Gerard Lopez, confirmând astfel o informaţie apărută la postul de radio RMC, în timp ce Lille a înregistrat a treia înfrângere consecutivă după ce a fost învinsă de Angers cu 2-1 pe teren propriu în etapa a 25-a de campionat.

Venirea lui Passi şi formula folosită de Lopez ''într-un cadru mai larg'' relansează din nou zvonul privind o eventuală aducere a argentinianului Marcelo Bielsa, al cărui secund la Olympique Marseille a fost Passi. Un Bielsa pe care lui Lopez îi place să-l numească ''prietenul meu''. ''Există 50 la sută şanse ca el să vină'', declara recent Lopez referitor la tehnicianul argentinian.

Passi (50 ani) a fost el însuşi demis din postul de antrenor la sfârşitul lunii octombrie 2016, lăsându-i locul lui Rudi Garcia la conducerea lui Olympique Marseille, club cumpărat de omul de afaceri american Frank McCourt.

Collot (49 ani) a fost numit pe 22 noiembrie pentru a asigura interimatul după demiterea lui Frederic Antonetti. Pe 26 ianuarie, el a anunţat presei că va rămâne în post până la finalul sezonului ''dacă rezultatele vor fi convenabile''. În acel moment Lille era pe locul 14, iar astăzi se află pe 17, din 20 de echipe.