Halep a abordat serios meciul cu Konta, care a părut mai relaxată. Românca a dat dovadă de concentrare, a făcut risipă de energie, a jucat cu poftă şi a lovit cu sete mingea. Doar serviciul ei a mai "scârţâit, dar numai în primul set, în care cele două jucătoare au reuşit cinci break-uri, trei pentru româncă.

Konta a fost mai rispitoare, a greşit mai mult, iar serviciul ei nu a fost la un nivel ridicat. În general, jocul Simonei Halep a arătat bine, ea îmbinând foarte bine clasica ei evoluţie defensivă cu un plus de agresivitate şi ofensivă. Jucătoarea română a reuşit multe puncte spectaculoase, aplaudate de spectatorii din tribune.

Deşi scorul a fost identic, setul I a fost mai echilibrat, durând circa 50 de minute. Halep a condus cu 2-0, dar a fost egalată, apoi cu 4-1, însă Konta s-a apropiat la un ghem. Din acel moment, românca a luat două ghemuri la rând şi a închis setul.

În partea a doua, Halep a reuşit un break la 2-2, pe care l-a dublat la final, impunându-se după aproximativ o oră şi jumătate.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Karolina Pliskova din Cehia, locul 4 WTA şi letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA. Finala mare şi cea pentru locul 3 vor avea loc duminică.