Primul loc a fost ocupat de tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, cu 62 de puncte, urmat de Halep, 60 de puncte, şi de atletul turc Ramil Guliyev, 49 de puncte.

Halep, care ocupă primul loc în clasamentul WTA din data de 9 octombrie, a câştigat în 2017 un titlu WTA, la Madrid, a jucat finala la Roland Garros, dar şi la Roma, Cincinnati şi Beijing.

Guliyev a cucerit medalia de aur în proba de 200 m la Mondialele de la Londra.

Peste 30 de sportivi din 10 ţări au punctat în clasamentul final.

La anchetă sunt luaţi în considerare cei mai buni sportivi din Albania, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Turcia.

Sandra Perkovic, campioana olimpică şi europeană la aruncarea discului, a fost declarată cea mai bună sportivă din Balcani în anul 2016. Ekaterini Stefanidi (Grecia), campioană olimpică şi europeană la săritura cu prăjina şi medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale indoor, a ocupat locul al doilea, podiumul de anul trecut fiind completat de tenismanul sârb Novak Djokovic, câştigătorul turneelor Australian Open şi Roland Garros. Simona Gherman, campioană olimpică la Rio cu echipa feminină de spadă a României în 2016, dar şi campioana europeană la individual, a ocupat doar locul 8.

Clasamentul pentru 2017

1. Grigor Dimitrov (tenis/Bulgaria) - 62 puncte
2. Simona Halep (tenis/România) - 60
3. Ramil Guliyev (atletism/Turcia) - 49
4. Katarina Stefanidi (atletism/Grecia) - 48
5. Sandra Perkovic (atletism/Croaţia) - 46
6. Luka Modric (fotbal/Croaţia) - 31
7. Eleftheiros Petrounias (gimnastică artistică/Grecia) - 21
8. Bogdan Bogdanovic (baschet/Serbia) - 19
9. Tijana Boskovic (volei/Serbia) - 17
10. Stojance Stoilov (handbal/Macedonia) - 16