Dimitrov, care luni va deveni în premieră numărul trei mondial, a cucerit cel mai important titlu din cariera sa, după două ore şi 30 de minute de joc.

Dimitrov (26 ani, 6 ATP), al şaselea favorit, are acum 5-1 în meciurile directe cu Goffin (26 ani, 8 ATP), cap de serie numărul şapte, în circuitul ATP. Bulgarul a câştigat în 2014 în turul al treilea la US Open şi anul acesta, în sferturi la Australian Open, în finală la Sofia, şi în grupă la Turneul Campionilor, cu 6-0, 6-2, Goffin învingând, tot în 2017, la Rotterdam, în sferturi. Dimitrov mai are şi trei victorii la turnee challenger şi futures.

A fost prima finală din istoria Turneului Campionilor disputată între debutanţi la această competiţie, Goffin fiind rezervă la ediţia de anul trecut. Ultimul debutant care a câştigat titlul a fost spaniolul Alex Corretja, contra compatriotului său Carlos Moya, în 1998, când finala s-a jucat la Hanovra.

Anul 2017 a fost cel mai bun din cariera lui Dumitrov, care a obţinut patru titluri, la Brisbane, Sofia, primul său titlu ATP World Tour Masters 1.000 , la Cincinnati, şi acum ATP Finals.

Belgianul Goffin şi-a trecut în palmares două trofee anul acesta, la Shenzhen şi Tokyo, dar sezonul nu s-a încheiat pentru el, deoarece în weekend-ul următor va juca finala Cupei Davis, contra Franţei.