Duelurile din Grupa Mondială vor continua, în schimb, să se deruleze pe parcursul a trei zile, după sistemul "cel mai bun din cinci seturi", ca şi până acum, a precizat ITF.

Însă pentru confruntările din Zonele I şi II s-a decis aplicarea unui nou format, începând cu meciurile programate în luna februarie, când primele două meciuri de simplu şi partida de dublu vor avea loc într-o singură zi, urmate de ultimele două meciuri de simplu, în ziua următoare.

Astfel, pentru Zona I, din care face parte şi România, s-a decis ca meciurile să se dispute vineri 2 februarie şi sâmbătă 3 februarie, în timp ce duelurile din Zona a II-a se vor derula sâmbătă 3 februarie şi duminică 4 februarie.

Totodată, Federaţia internaţională de tenis a stabilit ca, în cazul în care una dintre echipe conduce cu 3-0 şi are deja asigurată victoria finală, să se dispute doar al patru meci de simplu, nu şi al cincilea (care conform regulamentului de până acum ar fi trebuit să se joace).

Meciul al cincilea nu se va mai disputa dacă partida a patra este decisivă, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis.

Consiliul director al ITF a aprobat, de asemenea, mărirea numărului de jucători dintr-o echipă, de la patru la maximum cinci, pentru a oferi "o mai mare flexibilitate în alegerea echipelor", această măsură fiind valabilă inclusiv pentru competitoarele din Grupa Mondială.